Atverkime Dainų Skrynią

Lapkričio 18d. pačiam vidurdieny sugužėjo, susirinko vietiniai , ir ne visai vietiniai, bet prijaučiantys, ar mylintys dainą.
Susirinkus visiems dalyviams ir svečiams į Pakertų sceną įžengė Albina Mitkienė ir renginio sumanytoja Laimutė Kaulakienė. Renginys prasidėjo trumpu pasakojimu apie lietuvių liaudies dainą. Albina Mitkienė sudainavo lietuvių liaudies dainą “Saulutė nusileido”.
Žiūrovų širdis sujaudino pačių mažiausių  Pakertų lopšelio – darželio pasirodymas .
Kiek drąsiau į sceną žengė Žiežmarių gimnazijos Pakertų pradinio ugdymo skyriaus mokiniai.
Pirmieji pasirodė 1 –3 klasių mokiniai lydimi mokytojos Onutės Račiūnienės. Scenoje labai drąsiai jautėsi 2 – 4 klasių mokiniai su mokytoja Aldona Barnackiene, kadangi kartu dainavo ir pati mokytoja.
Liaudies dainas dainavo ir maži, ir dideli. Po mažųjų pasirodymo į sceną buvo pakviestas Pakertų skyriaus moterų vokalinis ansamblis, vadovaujamas Laimutės Kaulakienės, joms tyliai
kanklėmis pritarė Liauda Vaitkūnaitė. Jos atliko įvairių žanrų lietuvių liaudies dainas.Renginį pagyvino Albinos Mitkienės papasakojimas  “Pavasario piršlybos” .Visi žiūrovai,  turėjo puikią galimybę įsitikinti ir suprasti, kokios gražios yra mūsų dainos, koks tai neišsenkantis lobynas.
Visiems suėjus į sceną ,  moterų ansamblis sudainavo liaudies dainą “Aš prisimenu namelį”.
Renginyje dalyvavo Kaišiadorių rajono kultūros paveldėsaugos skyriaus vyriausioji specialistė, vykdanti vedėjo funkcijas Rita Janušaitytė, pasidžiaugė, kad vienoje scenoje liaudies dainą dainuoja kelios kartos, padėkojo visiems mylintiems dainą ir palinkėjo iš renginio išsinešti girdėtų dainų skambesį.