Rudens šventė Pakertuose


Įpusėjus rudeniui Žiežmarių apylinkės seniunijos žmonės renkasi į tradicinę rudens šventę,kuri vyksta Žiežmarių KC Pakertų skyriuje. 
Rudens šventės, kurią organizuoja Žiežmarių apylinkės seniūnija ir Pakertų skyriaus darbuotojos, nuolat laukiamos. Jos būna spalvingos, kupinos netikėtumų. Kasmet susumuojami nuveikti darbai.

Šiemet, kaip ir visuomet, pagrindinis dėmesys buvo skirtas jubiliatams, sulaukusiems 90 – mečio, bei 80 – mečio.

Tai Anelė Kerdokienė, Marijona Biguzienė, Elena Arlavičienė, Evdokija Semenkova, Marijona Slaninaitė, Liudvikas Malašauskas,

Marija Urbonavičienė, Janina Ziminskaitė, Zigmintas Šidlauskas, Albina Kaklauskienė, Janina Slaninienė, Ona Bronislava Bajarinienė.
Foje visus pasitiko rudens gėrybių kompozicijos. Ypatingai visus sužavėjo jubiliatės Janinos Slaninienės iš Turloviškių km. siuvinėtų rankdarbių paroda.
Žiežmarių apylinkės seniūnijos seniūnas Albinas Kmeliauskas sveikindamas jubiliatus įtaikė sveikinimo raštus ir atsiminimo dovanėles.
Taip pat seniūnas pasidžiaugė ir įteikė padėkos raštus, bei atsiminimo dovanėles Kazimierui ir Kazimierai Sadauskams iš Pakertų km., kad būdami garbaus amžiaus ilgai ūkininkavo. Vaclovui ir Aldonai Petrauskams iš Turloviškių km., kurie dar ir šiandieną ūkininkauja.
Padėkota buvo ir Pakertų bendruomenės darbštuolei visuomenininkei Monikai Onai Kelpšienei.
Pakertų seniūnaitė Jūratė Malašauskienė apdovanojo aktyviausią skaitytoją, visuomenininkę Aldoną Steponavičienę.
Šventei puikiausią nuotaiką dovanojo vedančioji „Ūkininkė“ Marcelė Sindarienė. Kiekvienas šventės dalyvis buvo pakalbintas, o ir rudens gėrybių negailėjo „Ūkininkė“.
Gausiais žiūrovų plojimais buvo sutiktas Stasys Liupkevičius ir gruoė „Kaprizas“. Ir čia įsiterpdavo šmaikščioji „Ūkininkė“.
Nuskambėjus paskutinei dainai vedančioji visus pakvietė į vakaronę.Šventės dalyviai dar ilgai kalbėjosi , linksminosi, vaišinosi rudens gėrybėmis.

Rudens šventę organizuojant lėšos buvo panaudotos
įgyvendinant vietos bendruomenių savivaldos 2012 m. programos priemones.